14. oktober 2013

Overnatting i Ringstind superlight med fuglehund

Vel, det funket bra det. Akkurat nok plass til meg på en 50 cm bredt underlag og Ivo langstrakt ved siden av.  For anledningen var sekken pakket som lett som mulig - alt sammen veide vel rundt 10-12 kilo - og det var en åpenbaring i forhold til rundt 30 kg som jeg har pleid å drasse på. Sovepose, sekk, telt og liggeunderlag står for den største vektbesparelsen - alt er kjøpt inn nytt denne høsten: Pose: Ajungilak Kompakt Summer, Sekk: Fjellreven Friluft 55 liter, Telt Helsport Ringstind Superlight 1-2 og underlag: McKinley luftmadrass + 6mm lukket cellegummiunderlag. 
Det ble 1 kuldegrad i løpet av natten, og lite vind - og vi hadde en lang og god natts søvn før jeg krøp ut av posen ved 8-tiden. Ivo hadde på seg Jegerens varmdekken. Dette utstyret er tenkt brukt på kortere overnattinger på fisketurer neste år. Men det er kanskje også en tanke å bruke det i forbindelse med jakta I Norgesterrenget pleide vi tidligere år å legge oss til i telt midt i det beste området 1. jaktdag.




(11/6-14) Fortsatt gode erfaringer med hund i dette teltet. Synes det er for liten plass til både hund og sekk i forteltet, derfor ligger han i innerteltet. Noe annet som taler mot å ha han i forteltet er litt dårlig tetting mot bakken på langsiden. Det gjør det fristende enkelt for hunden å stikke ut en tur under duken.
Men det er klart, dette er et godværstelt. Jeg kan bare forestille meg hvordan en helg i striregn med mye vind ville vært. Våt hund i innerteltet, blafrende ytterteltvegger som ganske kjapt slipper vann inn på innerteltets nedre del, liten plass i forteltet til matlaging osv...
Men i godvær er det jo helt suverent.

(1/8-14) Har sydd på ekstra pluggfester , en på hver langvegg. Da slipper jeg blafring og regn på innerduken når blåsten dreier til midtskips i løpet av natten. Har fungert bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar